E-kirja

 

      sunnuntai 24. tammikuuta 2016

 

 

E-kirja

 

Runo- ja valokuvakirjaa on saatavissa nyt myös e-kirjana (sähköisenä, ebook).

Julkaisupäivä oli 27.11.2015.

Teoksen tunnistenumerot ovat;
ISBN-13: 9789523187733, Amazon verkkokauppa; ASIN: B018M0XZ18 (ASIN Amazon Standard tunnistenumero).

E-kirjan tiedostomuoto on ePUB, joka on muun muassa sähköisille kirjoille tarkoitettu tiedostomuoto. Teos on suojattu Adobe DRM suojausmenetelmällä.

Teosta on saatavilla lukuisten e-kirjakauppojen kautta epub -versiona.
E-kirjakaupoilla voi olla teoksesta myös omat epub-versionsa, kuten Amazon Kindle Edition (yleisesti Euroopassa ja Japanissa, Amazon verkkokaupat), Kobo Edition (USA, Kanada), Apple iBooks Editon (Applen iBookstore).

E-kirjoja voit lukea e-kirjojen lukulaitteella, joissa on lukuohjelma valmiiksi asennettuina, esimerkiksi Kindle, Letto ja Kobo.
Huomioi lukulaitetta käytettäessä, että e-kirjat ovat käytettävän lukulaitteen vaatimassa formaatissa. E-kirjoja voi lukea myös älypuhelimella ja tabletilla, jolloin puhelimessa tai tabletissa pitää olla asianomainen lukuohjelma.
Eri sovelluksia on ladattavissa, riippuen laitteen merkistä esimerkiksi App Storesta (iPad, iPhone), Google Playsta (Anroid).  

Myös tietokoneella voi lukea e-kirjoja. Tietokoneelle pitää ladata jokin lukuohjelma.
Itse käytän Adobe Digital Editions ohjelmaa, joka on yksinkertainen ja ilmainen ohjelma ja jolla voi lukea EPUB, että PDF-muotoon talletettuja e-kirjoja.
Monet e-kirjat on kopiosuojattu, vesileimauksella tai Adoben teknologialla ns DRM -suojauksella, mutta kyseinen ohjelma avaa myös tällä menetelmällä suojatut teokset.
Myös Amazon Kindlestä ja Kobosta on saatavilla tietokoneelle soveltuvat ohjelmat.
Joillakin palveluntarjoajilla on mahdollista lukea myös selainversiota, lataamatta e-kirjaa omalle laitteelle.

Kirjoitus ilmestynyt alunperin Pekan Kirjat -nimisen blogin kirjoituksena 24.1.2016. (Google Blogger; pekankirjat.blogspot.fi)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *